Καλώς ορίσατε στο 21ο επεισόδιο του Startup Stories.

Για μία ακόμη εβδομάδα χαίρομαι που είστε μαζί μου. Σήμερα έχουμε ακόμη ένα ενδιαφέρον επεισόδιο στο Startup Stories με καλεσμένο τον Ιωάννη Χατζηγιαννάκη, ιδρυτή της Sensorflare.

Στη συζήτηση μας με τον Ιωάννη μιλάμε τόσο για την ιστορία της Sensorflare όσο και γενικότερα για το Internet of Things και τις έξυπνες συσκευές στα σπίτια. Ο Ιωάννης αναφέρεται αναλυτικά στο τι ακριβώς είναι η πλατφόρμα της Sensorflare και πως αυτή μπορεί να κάνει τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι, εξυπνότερες. Τέλος αναφέρεται στην εμπειρία που απέκτησε μέσα από τη συμμετοχή του στο accelerator πρόγραμμα της Metavallon καθώς και στο πόσο τον επηρέασε αλλά και ταυτόχρονα τον βοήθησε το ταξίδι του στο San Francisco.

Sensorflare

sensorflareΣτόχος της Sensorflare είναι να γίνει η ζωή μας ευκολότερη και απλούστερη. Η Sensorflare υπόσχεται να ενεργοποιήσει, να συνδυάσει, και να αυτοματοποιήσει τις λειτουργίες των συνδεδεμένων συσκευών του σπιτιού μας, δίνοντας τους την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τις δραστηριότητες και τις ανάγκες μας.

Οι πλατφόρμα της Sensorflare κάνει τις συσκευές μας όχι απλά έξυπνες (smart) αλλά ευφυείς (intelligent). Μέσω της πλατφόρμας μπορούν να δημιουργηθούν και αν εκτελεστούν σύνθετες λειτουργίες χωρίς συνεχή ανθρώπινο έλεγχο. Για την υλοποίηση των στόχων της, η Sensorflare χρησιμοποιεί ένα σύνολο προηγμένων τεχνολογιών που σχετίζονται με το Internet of Things.

Ιωάννης Χατζηγιαννάκηςichatz

Με περισσότερα από 15 χρόνια έρευνας και επαγγελματικής εμπειρίας ο κάτοχος διδακτορικού τίτλου, Ιωάννης Χατζηγιαννάκης είναι ένας εκ των ιδρυτών της Sensorflare.

Κλείνοντας

Ακούστε τη συνέντευξη και στείλτε μου ή γράψτε παρακάτω τα σχόλια σας. Αν νομίζετε ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα που θα θέλατε να μάθετε από τον Γιάννης και δεν τα αναφέραμε, τότε στείλτε τα μου και εγώ αν είναι αρκετά θα προσπαθήσω να κάνω ένα follow back ή ακόμα και ένα δεύτερο επεισόδιο.

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν βοηθούσατε στο να μάθουν περισσότεροι την ύπαρξη του Startup Stories. Υπάρχουν αρκετοί και διαφορετικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε αυτό.

  1. Ο πρώτος είναι να κοινοποιήσετε το αυτό επεισόδιο μέσα από τα προφίλ σας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχετε.
  2. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πείτε, σε όποιον πιστεύετε ότι θα τον ενδιέφερε η θεματολογία αυτού του Podcast, για την ύπαρξη του.
  3. Ο τρίτος είναι να γράψετε μία κριτική στη σελίδα του podcast στο iTunes.

Σας ευχαριστώ πραγματικά για την υποστήριξη σας. Θα περιμένω τα σχόλια σας τόσο εδώ όσο και στο group της εκπομπή στο Facebook.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα σας εύχομαι να είστε και να περνάτε υπέροχα!

Links

Startup Stories