Και εγένετο blog section

από Μάι 25, 20150 Σχόλια

Καλώς ήλθατε στο πρώτο blog post του Startup Stories. Εδώ και αρκετό καιρό σκεφτόμουν αν θα έπρεπε να φτιάξω αυτή την ενότητα στο Startup Stories ή όχι και αν ναι τι ακριβώς θα έγραφα και τι όχι.

Η αλήθεια είναι ότι έχω στο μυαλό μου πολλά που σχετίζονται με τις startups ή με τις συνεντεύξεις που κάνω μέσα από το Podcast του Startup Stories αλλά αυτά δε μπορώ να τα βάλω σε κάποιο επεισόδιο.

Οι εναλλακτικές μου λοιπόν ήταν οι εξής:

Επιπλέον επεισόδια στο Startup Stories

Η πρώτη εναλλακτική θα ήταν να δημιουργήσω επιπλέον επεισόδια στο feed του Startup Stories τα οποία όμως δεν θα ήταν συνεντεύξεις. Θα ήταν πρακτικά solo shows στα οποία θα έλεγα τις σκέψεις μου ή θα ανέλυα κάποια από τα μηνύματα σας. Τα επεισόδια αυτά θα μπορούσαν να σχετίζονται, να είναι με κάποιο τρόπο recaps, των βασικών επεισοδίων.

Το αρνητικό σε αυτό είναι ότι το feed του Startup Stories δεν θα είχε λογική συνέχεια. Τα επεισόδια θα έβγαιναν σε όχι σταθερό ρυθμό καθώς θα είχαμε το καθιερωμένο επεισόδιο, κάθε Παρασκευή, και κάποιο άλλο επεισόδιο όταν είχα να πω ή να σχολιάσω κάτι.

Γενικά μου αρέσει το κάθε Podcast να έχει συγκεκριμένο release date και το κάθε επεισόδιο να έχει συγκεκριμένη ροή έτσι ώστε να ξέρετε εκ των προτέρων τι να περιμένετε. Με αυτά κατά νου λοιπόν απέρριψα την ιδέα αυτή

Δημιουργία νέου Podcast

Η δεύτερη ιδέα ήταν να δημιουργήσω ένα νέο Podcast στο οποίο να λέω τις σκέψεις μου τόσο για την Startup κοινότητα όσο και για τα επεισόδιο του Startup Stories, κάτι σαν ένα audio blog δηλαδή.

Γενικά μου είναι εύκολο, ίσως ευκολότερο από το blogging, το να μιλάω στο μικρόφωνο όμως και αυτό το σενάριο είχε κάποια βασικά, για εμένα τουλάχιστον, προβλήματα. Το πρώτο ήταν ότι για εμένα όπως έγραψα και παραπάνω κάθε Podcast πρέπει να έχει ένα σταθερό τρόπο που κάνει release νέα επεισόδια. Εγώ ήθελα να βγάζω νέο περιεχόμενο μόνο όταν έχω να πω κάτι οπότε υπήρχε ο κίνδυνος να ηχογραφήσω επεισόδια τα οποία δεν θα ήταν ιδιαίτερα ουσιώδη, κάτι που πραγματικά δε μου αρέσει καθόλου.

Το δεύτερο πρόβλημα ήταν ότι θα δημιουργούσα μία δεύτερη εκπομπή η οποία όμως μπορεί να σχολίαζε τα επεισόδια του Startup Stories. Αυτό δεν θα της έδινε ξεκάθαρο στίγμα και πρακτικά δεν θα ξέρατε τι να περιμένετε σε κάθε επεισόδιο.

Κάπως έτσι λοιπόν και αυτό το σενάριο απορρίφθηκε.

Blog Section

Η τρίτη ιδέα ήταν να δημιουργήσω ένα blog section στο Startup Stories. Εδώ λοιπόν θα μπορούσα άνετα να μιλήσω για τα επεισόδια του podcast αλλά και να γράψω τις απόψεις μου γενικά για το χώρο των startups. Από την άλλη το feed του Podcast δεν θα γινόταν Polluted με μη σχετικό περιεχόμενο. Αυτή ήταν και η προτιμότερη λύση.

Τι θα βρείτε εδώ και τι όχι

Κατ’αρχάς θα γράφω τις σκέψεις μου πάνω στις συνεντεύξεις που κάνω για το startup stories. Επίσης θα απαντάω σε διάφορες απορίες και ερωτήσεις που μου στέλνετε ενώ θα γράφω και τις απόψεις των φιλοξενούμενων του Startup Stories όταν κάνω follow back ρωτώντας δικές σας απορίες.

Μέσα από εδώ θα γράφω τις σκέψεις μου για θέματα που αφορούν το Ελληνικό Startup οικοσύστημα και γενικά την Ελληνική startup κοινότητα.

Ένα τρίτο κομμάτι που θέλω να καλύψω είναι τα guest posts διαφόρων φίλων. Υπάρχουν κάποιοι φίλοι που έχουν ενδιαφερθεί να γράψουν guest posts για θέματα επιχειρηματικότητας και πραγματικά το βρίσκω πολύ χρήσιμο να το κάνουμε εδώ.

Τι ΔΕΝ θα γράφω

Αυτό που δεν θα κάνω είναι να γράφω νέα και γενικά press releases των εταιριών. Δεν έχω σκοπό να δημιουργήσω ένα ειδησεογραφικό Site. Υπάρχουν αρκετά site εκεί έξω που το κάνουν πολύ καλά. Εγώ άλλωστε δεν είμαι δημοσιογράφος και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω σκοπό να γίνω.

Αυτά είχα να γράψω για αρχή. Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας για το αν θεωρείτε ότι είναι η σωστή λύση αυτή που επέλεξα ή αν πιστεύετε ότι θα έπρεπε να δημιουργήσω επιπλέον επεισόδια ή ακόμη και ένα διαφορετικό podcast.