Λίγα λόγια για το Startup Stories

To StartupStories.gr είναι ένα ελληνόφωνο podcast μέσα από το οποίο θα ακούσουμε συνεντεύξεις από τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τις Ελληνικές start-ups, τόσο τους δημιουργούς όσο και με επενδυτές και μέντορες. Μέσα από κάθε τριαντάλεπτη συνέντευξη θα μαθαίνουμε περισσότερα για τους ανθρώπους που εμπλέκονται πίσω από κάθε startup, την πορεία τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και που ακόμη αντιμετωπίζουν, αλλά και τον τρόπο που έχουν υπερπηδήσει όλα εμπόδια που έχουν συναντήσει. Θα ακούσουμε μέντορες και επενδυτές και θα πάρουμε πολύτιμες συμβουλές.

Ο λόγος που δημιουργήθηκε το StartupStories είναι μέσα από αληθινές ιστορίες να εμπνευστούν και να διδαχτούν όλοι οι επίδοξοι entrepreneurs!

Λίγα λόγια για το Γιώργο

Είμαι ο Γιώργος Χατζημανώλης, ιδρυτής και διαχειριστής του StartupStories. Γεννήθηκα στον Πειραιά και από μικρός είχα κλίση στη πληροφορική, θυμάμαι ακόμη τον πρώτο μου υπολογιστή Schneider Euro PC και εμένα σε ηλικία 9 ετών να παίρνω μαθήματα προγραμματισμού σε GW-BASIC. Όπως ήταν φυσικό έγινα προγραμματιστής και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω σαν επάγγελμα.

Ο χώρος των Start-ups ήταν πάντα μία από τις αδυναμίες μου και η αλήθεια είναι ότι από πολύ μικρή ηλικία το μικρόβιο του entrepreneurship με έτρωγε. Σε ηλικία περίπου 25 ετών έκανα το πρώτο μου βήμα και δημιούργησα μία εταιρία πληροφορικής. Το εγχείρημα όμως δεν πήγε όσο καλά θα ήθελα και μετά από πέντε χρόνια έκανα μία αλλαγή στη καριέρα μου, αποδεχόμενος  μία προσφορά θέσης εργασίας στη Nuance Communications. Αυτή ήταν μία από τις εμπειρίες που κάνει κάθε επίδοξο entrepreneur δυνατότερο αφού μέσα από κάθε αποτυχία μπορείς να δεις τα λάθη σου και να βελτιωθείς.

Podcasts

Τα Podcasts είναι εδώ και πολλά χρόνια μία άλλη μου αδυναμία. Κατεβάζω και ακούω δεκάδες show και πραγματικά είναι από τα πράγματα που απολαμβάνω να κάνω. Πριν από πέντε χρόνια δοκίμασα να κάνω το πρώτο δικό μου show (IT Bully Show) αλλά εκείνο το διάστημα δεν ήταν αρκετά καλό από πλευράς χρόνου και έτσι μετά από μερικά επεισόδια η εκπομπή σταμάτησε.

Οι καιροί όμως άλλαξαν και έτσι, μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα,  αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το show. Οι λόγοι που έφτιαξα το StartupStories είναι οι εξής δύο.

Ο πρώτος είναι ότι μου αρέσει να δημιουργώ εκπομπές που μέσα από αυτές οι ακροατές θα μαθαίνουν νέα και συμβουλές οι οποίες θα τους βοηθήσουν να βελτιωθούν σαν άνθρωποι αλλά και σαν επαγγελματίες. Ο δεύτερος λόγος είναι για να παρουσιάσω Ελληνικές προσπάθειες που πραγματικά αξίζει κάποιος να ξοδέψει 30 λεπτά από το χρόνο του για να μάθει περισσότερα. Φυσικά οι συζητήσεις με τους ανθρώπους πίσω από τις προσπάθειες αυτές θα διδάξει πολλούς από εμάς πράγματα που ίσως δε γνωρίζουμε.

Μπορείτε να με βρείτε στο Twitter (@geochatz), στο Facebook και στο LinkedIn