Καλώς ορίσατε στο 23ο επεισόδιο του Startup Stories.

Η σημερινή μας καλεσμένη έχει κάτι διαφορετικό από όλους τους προηγούμενους. Η διαφορά είναι ότι δεν έχει τη δική της Startup εταιρία αλλά μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία έχει σκοπό και όραμα να βοηθήσει Startup εταιρίες.

Καλεσμένη στο επεισόδιο αυτό είναι η Αλεξάνδρα Χολή, εμπνεύστρια και ιδρύτρια της Metavallon. Η Αλεξάνδρα μας μιλάει και μας εξηγεί τι είναι τα προγράμματα επιτάχυνσης επιχειρήσεων (accelerator programs). Μας λέει πως τα προγράμματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν μία νεοφυή επιχείρηση και φυσικά μας αναλύει το accelerator πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Metavallon.

Το The Accelerator βρίσκεται ήδη στο τέταρτο κύκλο του και δείχνει κάθε χρόνο να κάνει βήματα προόδου με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες startups τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη να έχουν εκφράσει επιθυμία να συμμετάσχουν.

Τι θα ακούσετε σε αυτό το επεισόδιο

  • Τι είναι τα accelerator programs
  • Ποια τα οφέλη ενός Accelerator προγράμματος
  • Τι είναι το The Accelerator από τη Metavallon
  • Τι διαφορές και τι συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει το The Accelerator
  • Ποια τα οφέλη του προγράμματος The Accelerator
  • Πόσο σημαντικό είναι ένα ταξίδι στη Silicon Valley για μία Startup εταιρία
  • Και πολλά ακόμη…

Metavallon

metavallon-logoΗ Metavallon (Μεταβάλλον) αποτελεί μία πρότυπη κοινωνική εταιρεία που ενδυναμώνει και επιταχύνει νέες επιχειρήσεις ταχειας ανάπτυξης (startups) στα πρώτα στάδια της ζωής τους. Η αποστολή της είναι να καλλιεργεί δραστήρια επιχειρηματικά πνεύματα και να ενισχύει το ισχυρό επιχειρηματικό κίνημα στη χώρα αλλά και παγκοσμίως. Στην κατεύθυνση αυτή, από το 2012, η Metavallon έχει ενδυναμώσει πάνω από 150 επιχειρηματίες. Οι δραστηριότητες της εταιρείας αυτή την περίοδο εστιάζονται στο The Accelerator, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης και επένδυσης για επιλεγμένες startups που επιθυμούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά στις παγκόσμιες αγορές. Επιπλέον, η Metavallon συμμετέχει στο ευρωπαικό πρόγραμμα Future Internet Business παρέχοντας υπηρεσίες ενδυνάμωσης και επιτάχυνσης σε startups από όλη την Ευρώπη που έχουν επιλέχθεί να συμμετέχουν στο πρόγραμμα FIWARE, έχοντας ήδη στηρίξει περισσότερες από 75 τέτοιες εταιρίες υψηλής ανάπτυξης.

Αλεξάνδρα Χολή

Alexandra CholiΗ Αλεξάνδρα Χολή είναι η ιδρύτρια της Metavallon και ειδικεύεται στην καινοτομία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τη στρατηγική. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μικρομεσαίες εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στη Νικαράγουα και στην Ινδία. Είναι απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός με Master από το University College London (UK) και κάτοχος μεταπτυχιακού Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) από το πανεπιστήμιο Νew York Stern School of Business (US).

Κλείνοντας

Ακούστε τη συνέντευξη και στείλτε μου ή γράψτε παρακάτω τα σχόλια σας. Αν νομίζετε ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα που θα θέλατε να μάθετε από την Αλεξάνδρα και δεν τα αναφέραμε, τότε στείλτε τα μου και εγώ αν είναι αρκετά θα προσπαθήσω να κάνω ένα follow back ή ακόμα και ένα δεύτερο επεισόδιο.

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν βοηθούσατε στο να μάθουν περισσότεροι την ύπαρξη του Startup Stories. Υπάρχουν αρκετοί και διαφορετικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε αυτό.

  1. Ο πρώτος είναι να κοινοποιήσετε το αυτό επεισόδιο μέσα από τα προφίλ σας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχετε.
  2. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πείτε, σε όποιον πιστεύετε ότι θα τον ενδιέφερε η θεματολογία αυτού του Podcast, για την ύπαρξη του.
  3. Ο τρίτος είναι να γράψετε μία κριτική στη σελίδα του podcast στο iTunes.

Σας ευχαριστώ πραγματικά για την υποστήριξη σας. Θα περιμένω τα σχόλια σας τόσο εδώ όσο και στο group της εκπομπή στο Facebook.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα σας εύχομαι να είστε και να περνάτε υπέροχα!

Links

Startup Stories