Καλώς ήρθατε σε ακόμα ένα επεισόδιο του Startup Stories. Σε αυτό το επεισόδιο έχω τη χαρά να μιλάω με το Δημήτρη Μελαχροινό. Ο Δημήτρης είναι ένας εκ των συνιδρυτών του Spitogatos.gr. Προσωπικά θεωρώ το Spitogatos ως ένα success story καθώς πέρασε από όλα τα στάδια μίας τυπικής startup εταιρίας. Ξεκίνησε ως side project για τους ιδρυτές του, στη πορεία μετατράπηκε σε βασικό project, κατάφερε να πάρει χρηματοδότηση, μάλιστα ήταν η πρώτη χρονικά χρηματοδότηση που δόθηκε σε Ελληνικό Internet Startup και στο τέλος εξαγοράστηκε από μία μεγαλύτερη ξένη εταιρία.

Ο Δημήτρης μας μιλάει για όλη αυτή πορεία σε μία πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Επίσης για πρώτη φορά αναφέρεται στην εξαγορά που πραγματοποίησε πρόσφατα το Spitogatos μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την ομάδα του.

Spitogatos

SpitogatosΟ Spitogatos είναι η Νο.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 750.000 ακίνητα προς πώληση ή ενοικίαση, προσβάσιμα σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο μηνιαίους επισκέπτες που βλέπουν περισσότερες από 45 εκατομμύρια σελίδες το μήνα, συμπεριλαμβανόμενης και της ιστοσελίδας spiti24.gr.

Περίπου το 75% των διαθέσιμων ακινήτων προς πώληση στην Ελλάδα προβάλλονται στο Spitogatos.gr, ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο περίπου € 240 δισεκατομμυρίων με βάση την τιμή προσφοράς.

Μετά την ίδρυσή του το 2006 και την αρχική ερασιτεχνική ενασχόληση των ιδρυτών του, ο Spitogatos.gr υπήρξε η πρώτη ελληνική startup που άντλησε κεφάλαια από venture capital fund το 2009, και από το 2014 ανήκει στον όμιλο της Real Web, που ελέγχει, μεταξύ άλλων, το Immobiliare.it, τη No.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ιταλία.

Δημήτρης Μελαχροινός

Dimitris MelachroinosΟ Δημήτρης Μελαχροινός είναι ο CEO και ένας εκ των συνιδρυτών του Spitogatos. Με σπουδές στο τομέα των οικονομικών και με MBA από Αμερικανικό πανεπιστήμιο αποφάσισε να ξεκινήσει το Spitogatos σαν Side project στον ελεύθερο του χρόνο. Σύντομα κατάλαβε ότι αυτό θα γινόταν το βασικό του project και αφήνοντας τη δουλειά του στην Αγγλία αφιερώθηκε εξολοκλήρου σε αυτό.

Κλείνοντας

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν βοηθούσατε στο να μάθουν περισσότεροι την ύπαρξη του Startup Stories. Υπάρχουν αρκετοί και διαφορετικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε αυτό.

  1. Ο πρώτος είναι να κοινοποιήσετε το αυτό επεισόδιο μέσα από τα προφίλ σας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχετε.
  2. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πείτε, σε όποιον πιστεύετε ότι θα τον ενδιέφερε η θεματολογία αυτού του Podcast, για την ύπαρξη του.
  3. Ο τρίτος είναι να κάνετε μία κριτική στη σελίδα του podcast στο iTunes.

Σας ευχαριστώ πραγματικά για την υποστήριξη σας. Θα περιμένω τα σχόλια σας τόσο εδώ όσο και στο group της εκπομπή στο Facebook.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα σας εύχομαι να είστε και να περνάτε υπέροχα!

Links

Startup Stories