Σε αυτό το επεισόδιο του Startup Stories, καλεσμένος είναι ο Νίκος Μωραϊτάκης και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Μίλησα με το Νίκο μέσω Skype σε μία συνέντευξη με αρκετές πληροφορίες και συμβουλές για όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους Startup.

Κάποια στιγμή η σύνδεση μας κόπηκε αλλά ευτυχώς μπορέσαμε πολύ γρήγορα και αποκαταστήσαμε την επικοινωνία.

Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο με αρκετές πληροφορίες από τον CEO μίας εκ των πλέον ανερχόμενων Ελληνικών Startups. Ο Νίκος μας δίνει τη δική του οπτική γωνία καθώς και πολύτιμες συμβουλές γύρω από τις Startups. Μιλάμε αρκετά για το χώρο των Startups και αναλύουμε τα βήματα αλλά και κάποιες από τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Νίκος Μωραϊτάκης

Nikos MoraitakisΟ Νίκος Μωραϊτάκης είναι διευθύνων σύμβουλος και ένας εκ των ιδρυτών της Workable. Πριν τη Workable εργαζόταν στην Upstream ως αντιπρόεδρος πωλήσεων και ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της εταιρίας την οποία και βοήθησε στην ανάπτυξη της. Στο παρελθόν είχε και το ρόλο του συμβούλου για το OpenFund.

Workable

workable-logoΗ Workable ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τους Νίκο Μωραϊτάκη (διευθύνων σύμβουλος) και Σπύρο Μαγιάτη (επικεφαλής τεχνολογίας), δύο από τα πρώτα στελέχη της Upstream.

Η Workable έχει δημιουργήσει μία SaaS υπηρεσία η οποία βοηθάει στη συλλογή, στην οργάνωση και στην επιλογή των καλύτερων βιογραφικών που κατατίθενται στην εκάστοτε εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού κερδίζει χρόνο και δεν χάνει τους εργαζόμενους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν υπεραξία για την εταιρεία.

Η Workable έχει μία ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια, έχει δημιουργήσει γραφεία σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες ενώ έχει σηκώσει περίπου 7,4 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδοτήσεις.

Κλείνοντας

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν βοηθούσατε στο να μάθουν περισσότεροι την ύπαρξη του Startup Stories. Υπάρχουν αρκετοί και διαφορετικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε αυτό.

  1. Ο πρώτος είναι να κοινοποιήσετε το αυτό επεισόδιο μέσα από τα προφίλ σας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχετε.
  2. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πείτε, σε όποιον πιστεύετε ότι θα τον ενδιέφερε η θεματολογία αυτού του Podcast, για την ύπαρξη του.
  3. Ο τρίτος είναι να κάνετε μία κριτική στη σελίδα του podcast στο iTunes.

Σας ευχαριστώ πραγματικά για την υποστήριξη σας. Θα περιμένω τα σχόλια σας τόσο εδώ όσο και στο group της εκπομπή στο Facebook.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα σας εύχομαι να είστε και να περνάτε υπέροχα!

Links