Είμαι πολύ χαρούμενος για το επεισόδιο αυτό. Καλεσμένος είναι ο Δημήτρης Γλέζος, ιδρυτής της Transifex. Ο Δημήτρης είναι από τα πρώτα άτομα που επικοινώνησα όταν συνέλαβα την ιδέα του Startup Stories, το οποίο είναι αρκετοί μήνες πίσω, και αμέσως προθυμοποιήθηκε να με βοηθήσει χωρίς καν να με γνωρίζει προσωπικά.

Μετά από καιρό λοιπόν κάναμε τη συνέντευξη αυτή και ενώ ο Δημήτρης ήταν στη Καλιφόρνια. Νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή συζήτηση αφού ο Δημήτρης μιλάει με απόλυτη ειλικρίνεια και αναφέρει όλη την ιστορία της Transifex. Φυσικά λέει και τη δική του άποψη αλλά και αρκετές συμβουλές για τις Startup εταιρίες.

Ένα στοιχείο που ξεχώρισα στη συζήτηση μας μετά το επεισόδιο είναι η εκτίμηση που έχει για τους συνεργάτες του. Θεωρεί ότι αυτοί έχουν μεγάλο μερίδιο της έως τώρα πορείας της εταιρίας, κάτι που πραγματικά μου προκάλεσε πολύ θετική εντύπωση.

Transifex

TransifexΤο Transifex αποτελεί μια πλατφόρμα μεταφράσεων που απευθύνεται σε εταιρείες πληροφορικής. Χάρη στο Transifex, οι εταιρείες μπορούν να διαχειριστούν τη διάθεση περίπλοκων έργων λογισμικού σε δεκάδες γλώσσες και να έρθουν σε επαφή με μεταφραστές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη μετάφραση. Ξεκινώντας ως μια πλατφόρμα για τη μετάφραση στον κόσμο του ανοικτού κώδικα, το Transifex μεγάλωσε σε μια κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα μετάφρασης για τα προϊόντα λογισμικού.

Η εταιρία πλέον έχει γραφεία σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες (California), ενώ έχει πελάτες σε περισσότερες από 30 χώρες.

Δημήτρης Γλέζος

Dimitris GlezosΟ Δημήτρης Γλέζος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. Μετά τις μεταπτυχιακές του σπουδές με υποτροφία στο Μάντσεστερ στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και το ξεκίνημα του διδακτορικού του εργάστηκε ως εθελοντής μεταφραστής στο λογισμικό fedora, το οποίο χρησιμοποιούν 5 εκατ. εθελοντές. Το 2009 ίδρυσε την εταιρεία Ιndifex (που πλέον έχει μετονομαστεί σε Transifex) στη Πάτρα με τη βοήθεια του Βραζιλιάνου προγραμματιστή Diego Burigo Zacarao ο οποίος τον υποστήριξε στη μετατροπή του χόμπι σε εταιρεία και είναι στην εταιρεία έως και σήμερα.

Η εταιρεία εξελίχθηκε κερδοφόρα σε μόλις έξι μήνες μετά την ίδρυσή της ενώ το 2010 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την ανέφερε στην ομιλία του.

Κλείνοντας

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν βοηθούσατε στο να μάθουν περισσότεροι την ύπαρξη του Startup Stories. Υπάρχουν αρκετοί και διαφορετικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε αυτό.

  1. Ο πρώτος είναι να κοινοποιήσετε το αυτό επεισόδιο μέσα από τα προφίλ σας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχετε.
  2. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πείτε, σε όποιον πιστεύετε ότι θα τον ενδιέφερε η θεματολογία αυτού του Podcast, για την ύπαρξη του.
  3. Ο τρίτος είναι να κάνετε μία κριτική στη σελίδα του podcast στο iTunes.

Σας ευχαριστώ πραγματικά για την υποστήριξη σας. Θα περιμένω τα σχόλια σας τόσο εδώ όσο και στο group της εκπομπή στο Facebook.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα σας εύχομαι να είστε και να περνάτε υπέροχα!

Links