Καλώς ορίσατε στο 9ο επεισόδιο του Startup Stories. Καλεσμένος αυτή την εβδομάδα είναι ο Νίκος Αναγνώστου, ιδρυτής της discoveroom. Ο Νίκος εκτός από εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλός επιχειρηματίας έχει την «ιδιαιτερότητα» ότι ήταν και παλιός Podcaster με αποτέλεσμα η συνέντευξη αυτή να κυλήσει πολύ γρήγορα, ευχάριστα και φυσικά με ελάχιστη δουλειά στο post production.

Σήμερα από τη θέση του καλεσμένου, ο Νίκος μας μιλάει για την ιστορία και την ιδέα πίσω από το discoveroom. Αναφέρει την ανάγκη που του γέννησε την ιδέα της εταιρίας αλλά και το τι ακριβώς είναι το Discoveroom. Φυσικά στο τέλος η συζήτηση πηγαίνει σε γενικότερα θέματα πάνω στο τομέα της επιχειρηματικότητας ενώ αρκετά ενδιαφέρον είναι το κομμάτι που αναφέρει την άποψη του για την ηλικία που θα βρίσκεται ένας startup founder.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον επεισόδιο με έναν άνθρωπο ο οποίος ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με τον χώρο των Startups.

Discoveroom

discoveroomΤο Discoveroom είναι μια απλή και δωρεάν εφαρμογή τόσο για iOS όσο και για Android κινητά χρησιμοποιείται ήδη από ιδιοκτήτες καταλυμάτων, όχι μονάχα στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες Επαγγελματικών καταλυμάτων (ξενώνες, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, Πανσιόν κτλ) να εκσυγχρονίσουν τις υπηρεσίες τους και να διαχειριστούν το κατάλυμα τους εύκολα μέσω του κινητού τους. Μέσω του discoveroom ο ιδιοκτήτης ενός καταλύματος μπορεί να διαχειριστεί πλήρως τις υπηρεσίες του καταλύματος του, να διαχειριστεί τις κρατήσεις του είτε μέσω της εφαρμογής είτε μέσω τρίτων καναλιών (booking κλπ) αλλά και να έχει εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία των πελατών του.

Νίκος Αναγνώστου

Nikos AnagnostouΟ Νίκος Αναγνώστου είναι ο ιδρυτής και CEO του discoveroom. Έχει σπουδές σε επιχειρηματικό αλλά και τεχνικό επίπεδο ενώ για ασχολείται με το χώρο της πληροφορικής, του internet και των νέων μέσων για περισσότερα από 25 χρόνια. Αρκετοί ίσως τον γνωρίζουν ως nikan ενώ ήταν τακτικός blogger και podcaster μέσα απο το blog που διατηρούσε (metablogging.gr). Τα τελευταία χρόνια είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής startup σκηνής και συμμετέχει σε αρκετά event.

Κλείνοντας

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν βοηθούσατε στο να μάθουν περισσότεροι την ύπαρξη του Startup Stories. Υπάρχουν αρκετοί και διαφορετικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε αυτό.

  1. Ο πρώτος είναι να κοινοποιήσετε το αυτό επεισόδιο μέσα από τα προφίλ σας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχετε.
  2. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πείτε, σε όποιον πιστεύετε ότι θα τον ενδιέφερε η θεματολογία αυτού του Podcast, για την ύπαρξη του.
  3. Ο τρίτος είναι να κάνετε μία κριτική στη σελίδα του podcast στο iTunes.

Σας ευχαριστώ πραγματικά για την υποστήριξη σας. Θα περιμένω τα σχόλια σας τόσο εδώ όσο και στο group της εκπομπή στο Facebook.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα σας εύχομαι να είστε και να περνάτε υπέροχα!

Links